Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Kachnu osolíme, pokmínujeme, potřeme olejem, podlijeme
Kachnu osolíme, pokmínujeme, potřeme olejem, podlijeme Podáváme s kachnou a knedlíky (dle chuti).
Větší kostky vepřového masa promícháme s prolisovaným česnekem, solí, kmínem a nahrubo nakrájenými dvěma
Maso nakrájené na kostky osolíme a prudce osmahneme na oleji zároveň s cibulkou. Když je už cibule růžová
Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme a odložíme na chladné místo
Vše spaříme a necháme vychladnout. Okurky zavařujeme spolu s 5 zrnky pepře, 3 kuličkami nového koření
Střeva si buďto dobře vypereme nebo si koupíme na jatkách (u řezníka) a nařežeme je cca na 30 cm a zašpejlujeme
Maso nakrájíme na stejnoměrné kusy, osolíme, okořeníme kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Do pekáče
Vepřové maso uvaříme v osolené vodě s pepřem do měkka. Poté koření vyjmeme a maso a vnitřnosti i s kůžemi
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Dáme vařit vodu na knedlíky
Lilky zbavíme stonků, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Důkladně osolíme a asi po 10 minutách opláchneme