6.4K čtenářů
1 h 20 m
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Očištěnou kachnu osolíme, posypeme kmínem a za stálého Potom kachnu rozporcujeme.
Kachnu potřeme uvnitř i na povrchu česnekem utřeným polovině vaření přidáme k rýži hráček, rozporcovanou kachnu
Česnek utřeme se solí a potřeme jím uvnitř i na povrchu kachnu.
Kachnu necháme rozmrznout a opláchneme ji ve studené Upečenou kachnu podáváme s houskovými knedlíky a dušeným
Kachnu očistíme, nasolíme a posypeme kmínem. nakrájenou slaninu, přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek
Nádivkou naplníme kachnu. Během pečení stále podléváme a ke konci pečení přidáme
Očištěné porce kachny nasolíme a okmínujeme. podlijeme vývarem pečeme ještě 1 hodinu, po celou dobu pečení
Během pečení občas přeléváme vypečenou štávou a podle špetku muškátového květu, sůl a oloupaný prolisovaný česnek
Kachnu omyjeme, osušíme. Během pečení několikrát polejeme vypečenou šťávou.
Kachnu důkladně omyjeme a osušíme. a potíráme kachnu během pečení (alespoň 2krát).