Prémiový obsah
★★★
4.9K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Kapra očistíme, umyjeme, usušíme a nakrájíme asi na Potom mřížku z grilu vytáhneme.
Kapra naporcujeme, opereme, osolíme, pokapeme citrónovou Hotové porce posypeme strouhaným křenem a pokapeme
Porce kapra opláchneme, osušíme a obalíme v mouce. Ještě chvíli opékáme, dokud křen nezrůžoví.
Očištěné porce kapra osolíme, pakapeme citrónovou posypeme drobně nakrájenou petrželkou a strouhaným křenem
Porce kapra opereme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou Pak je lehce osušíme utěrkou a opečeme na grilu po
Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme. posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhaným křenem
Kapra rozporcujeme, jednotlivé díly osolíme, zakapeme šťávou, posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a sýrem
Zabitého a vykuchaného kapra vykostíme (dle chuti Každý kousek kapra potřeme olivovým olejem, osolíme
Vykuchaného kapra rozdělte na filety nebo podkovy, Než se rozpálí gril, nechte maso odpočívat v misce
Kapra pečeme na grilu napřed kůži dolů (orientačně Kapra na grilu podáváme s bramborovou přílohou nebo