Usazenin v koupelně se nejlépe zbavíme, když na postižená místa přiložíme utěrku namočenou v octu a necháme vše pár hodin, nejlépe celou noc, působit.
Příprava masa: Mleté maso smícháme s tymiánem, pepřem, worcesterem, hořčicí a troškou soli. Z masa vytvoříme
Mleté maso smícháme s tymiánem, pepřem, worcesterem, hořčicí a troškou soli. Z masa vytvoříme 6-7 placiček
Maso smícháme se solí, pepřem a kmínem a vytvoříme placku. Vložíme na pánev nebo gril a opečeme z obou
Tvarujeme hamburgery, které opečeme dozlatova, z avokáda potřeme avokádem, vložíme plátky rajčat, rukolu, hamburgery
Cuketu nakrájíme na plátky, osolíme a grilujeme. Maso osolíme, opepříme, můžeme přidat nějaké bylinky
minuty než placky dáme na talíř, a můžeme sestavit hamburger Jak si sestavíte svůj hamburger, záleží čistě na vás
Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a smícháme ji s mletým masem. Pak přidáme vejce, kečup, sůl
Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a smícháme ji s mletým masem. Pak přidáme vejce, kečup, sůl
Chcte-li ochutnat opravdu dobrý burger, použijte pouze kvalitní hovězí maso, které si sami namelete - žádné vepřové. Používám směs hovězí plece a zadního. Vynechte vejce, strouhanku, grilovací koření, cibuli i kečup - maso nesolte /uvolňovalo by vodu a my přece chceme šťavnatý burger:-)). Pokud chcete ochucovat již při tvorbě placek, tak stačí trochu worchesteru. Z masa vytvořte placky a ty položte na rozpálený gril. Na grilu osolte, opepřete /použijte čerstvě namletý pepř/. Grilujte cca 5-7 minut z každé strany.
Bulku rozkrojte a vnitřní plochy grilujte cca 4-5 minut /chce to vyzkoušet/. Hotové maso dejte na minutku mimo hlavní žár, aby došlo a případně ještě dosolte. Vlasní burger si poté plňte čím je libo, ale klasika je list salátu, rajče, kečup, cibulka /nejlépe grilovaná/. Já si dávám i kapku tabasca:-) Hlavně nepřeplácat různými průmyslovými dressingy, které přebijí chuť hovězího. Dobrou chuť.
Dnes se do burgeru pustim, podle navodu v komentari podle Michala. Zni to vic chutnejsi;-) Diky