Prémiový obsah
★★★
11.7K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
Správně se tatarák připravuje tak, že se maso škrábe. Ale můžeme je umlít v masovém mlýnku. Do masové
Tatarský biftek připravujeme jen těsně před podáváním Bifteky se jí syrové s chlebem, nebo pečivem.
Filet z lososa jemně nakrájíme, popřípadě utřeme ostrým nožem. Podle chuti přidáme pár kapek olivového
Maso si naškrábeme, pomeleme v mlýnku. Olivy, rajčata a bazalku nasekáme a přidáme k masu, poté přidáme
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky a zalijeme pivem. Necháme 1 hodinu odležet. Poté maso vyndáme
Maso najemno naškrábejte ostrým nožem.Pak svíčkovou zlehka promíchejte s oběma druhy hořčice worchesterskou
Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme a smícháme s uvedenými ingrediencemi v hmotu. Necháme uležet a mažeme
Postup Maso dobre očistěte, odblaňte a zbavte veškerého tuku. Omyjte ho a osušte, zabalte do potravinové
Postup Maso dobre očistěte, odblaňte a zbavte veškerého tuku. Omyjte ho a osušte, zabalte do potravinové
Postup Maso dobre očistěte, odblaňte a zbavte veškerého tuku. Omyjte ho a osušte, zabalte do potravinové
Maso naškrábeme najemno ostrým nožem. Pokud se nám s ním nechce škrábat, umeleme jej. Cibuli očistíme
Tatarský biftek doplníme lístky červené řepy a salátem bifteku raději pasterizované žloutky.
Po mnohých pokusoch som si vytvoril vlastnú verziu tatárskeho bifteku z húb, ktorá voľne vychádza z receptu tatárskeho bifteku z hovädzej sviečkovej. Udusené huby nemeliem, ale posekám nadrobno. Chuť sa síce nezmení, ale v ústach ten rozdiel cítiť je. Pridám soľ, posekanú cibuľu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku (aj pálivú) a kečup. Uprednostňujem viac kečupu. Vymiešam a natieram na topinky, riadne potreté cesnakom. Doporučujem vyskúšať, zatiaľ mal tento recept, pri posedení s priateľmi pri víne, vždy veľmi priaznivý ohlas.