Prémiový obsah ★★★ 11.7K čtenářů Přidat komentář

Tatarský biftek z hub

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Tatarský biftek z hub

  1. Houby očistíme a pomeleme je na masovém mlýnku.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme pomleté houby, osolíme a za stálého míchání dusíme, abychom odpařili přebytečnou vodu.
  3. Dušené houby podle chuti okořeníme, například solí a pepřem.
  4. V misce smícháme nadrobno nasekanou cibuli s trochou vinného octa, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a důkladně promícháme.
  5. Opečeme topinky, potřeme je česnekem a houbovou směs na ně navršíme.
  6. Ozdobíme cibulovou směsí a podáváme.
  • 200 g houby
  • 1 cibule
  • 3 stroužek česnek
  • petrželová nať
  • 4 krajíc chleba
  • olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • ocet (vinný)

Mazání tvrdého másla

Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.

Tatarský biftek
23.6K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Tatarský biftek

Správně se tatarák připravuje tak, že se maso škrábe. Ale můžeme je umlít v masovém mlýnku. Do masové

Tatarský biftek k pivu
2.2K
Redakce Recepty.eu

Tatarský biftek k pivu

Tatarský biftek připravujeme jen těsně před podáváním Bifteky se jí syrové s chlebem, nebo pečivem.

Tatarský biftek z lososa
158
redakceTerka

Tatarský biftek z lososa

Filet z lososa jemně nakrájíme, popřípadě utřeme ostrým nožem. Podle chuti přidáme pár kapek olivového

Tatarský biftek se sušenými rajčaty
1.6K
Redakce Recepty.eu

Tatarský biftek se sušenými rajčaty

Maso si naškrábeme, pomeleme v mlýnku. Olivy, rajčata a bazalku nasekáme a přidáme k masu, poté přidáme

Tatarský biftek marinovaný v pivu
72
redakceTerka

Tatarský biftek marinovaný v pivu

Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky a zalijeme pivem. Necháme 1 hodinu odležet. Poté maso vyndáme

Tatarský biftek
91
Apetit Online
★★

Tatarský biftek

Maso najemno naškrábejte ostrým nožem.Pak svíčkovou zlehka promíchejte s oběma druhy hořčice worchesterskou

Tatarský biftek
973
1
Recepty.cz
★★★★

Tatarský biftek

Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme a smícháme s uvedenými ingrediencemi v hmotu. Necháme uležet a mažeme

Tatarský biftek
536
Prima Fresh
★★★★

Tatarský biftek

Postup Maso dobre očistěte, odblaňte a zbavte veškerého tuku. Omyjte ho a osušte, zabalte do potravinové

Tatarský biftek
556
Prima Fresh
★★★★

Tatarský biftek

Postup Maso dobre očistěte, odblaňte a zbavte veškerého tuku. Omyjte ho a osušte, zabalte do potravinové

Tatarský biftek
511
Prima Fresh
★★★★

Tatarský biftek

Postup Maso dobre očistěte, odblaňte a zbavte veškerého tuku. Omyjte ho a osušte, zabalte do potravinové

Tatarský biftek
297
Vareni.cz
★★★

Tatarský biftek

Maso naškrábeme najemno ostrým nožem. Pokud se nám s ním nechce škrábat, umeleme jej. Cibuli očistíme

Tatarský biftek
24
Makro Akademie
★★★

Tatarský biftek

Tatarský biftek doplníme lístky červené řepy a salátem bifteku raději pasterizované žloutky.

Komentáře

  1. Avatar
    miro

    Po mnohých pokusoch som si vytvoril vlastnú verziu tatárskeho bifteku z húb, ktorá voľne vychádza z receptu tatárskeho bifteku z hovädzej sviečkovej. Udusené huby nemeliem, ale posekám nadrobno. Chuť sa síce nezmení, ale v ústach ten rozdiel cítiť je. Pridám soľ, posekanú cibuľu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku (aj pálivú) a kečup. Uprednostňujem viac kečupu. Vymiešam a natieram na topinky, riadne potreté cesnakom. Doporučujem vyskúšať, zatiaľ mal tento recept, pri posedení s priateľmi pri víne, vždy veľmi priaznivý ohlas.