3.4K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
do pomazánky ušlehanou smetanu a takto připravenou šunkovou pěnu mažeme na jednohubky nebo chlebíčky a podle chuti
Šunku nakrájíme na drobné kousky a vmícháme jí do pomazánkového másla ochuceného citrónovou šťávou. Přidáme
Pěnu poté ochutnáme, zamícháme papriku, a pokud je Jednohubky posypeme trochou křenu a poté namažeme pěnu
Necháme zchladnout, poté naplníme cukrářským sáčkem šunkovou pěnou a ozdobíme.
Mrkvová pěna: Očištěnou mrkev pokrájíme, přidáme máslo
Šunku pokrájíme na menší kousky, dáme do vyšší nádoby, přidáme změklé máslo, malinko smetany (mléka)
másla postupně vmícháme smetanu a ušleháme hladkou pěnu Pěnu podáváme s jemným pečivem.
Vše vyšleháme v lehkou jemnou pěnu. Šunkovou pěnu mažeme na chlebíčky nebo podáváme jako