Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Na rozpáleném máslo orestujeme nakrájené houby, asi po 3 minutách přisypeme mouku, promícháme a minutku
Nakrájený chléb na kostičky necháme vysušit na plechu. Poté zalijeme mlékem a přidáme všechno koření
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno a na rozpuštěném másle zesklovatíme
V hrnci rozehřejeme máslo, krátce na něm zpěníme najemno nasekanou cibulku a petrželku a přidáme lžičku
Houby a cibule nakrájíme nahrubo. Na rozpuštěném másle společně orestujeme asi 5 minut. Poté přilijeme
Čerstvé hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a v troše osolené vody plátky
Nejprve zahřejeme mléko a přidáme cukr, poté vmícháme droždí a 1 lžíce mouky, zakryjeme a necháme 15
Mouku prosetou se solí, smícháme s mlékem a přidáme vejce. Poté pořádně promícháme, můžeme použít mixér
Brambory uvaříme do poloměkka, přidáme kyselé mléko se zakvedlanou moukou a na másle podušené houby.
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme houby, okořeníme, zalijeme vývarem a dusíme asi čtvrt hodiny. Zahustíme
Vejce rozklepneme a žloutek oddělíme od bílku. Bílek vyšleháme do tuha. Mouku smícháme s kypřícím práškem
Mascarpone našleháme s pažitkou a dáme stranou. Žloutky, smetanu, sůl a pepř smcíháme v míse. bílky ušleháme