Prémiový obsah
★★★
18.3K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Očištěné a omyté kloubouky bedlí, opečeme z obou stran na rozpáleném tuku nebo oleji, do kterého jsme
Cibulku si nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, poté přidáme nakrájené maso na kostky. Osolíme a
rozpustíme zbylé máslo a orestujeme na něm nakrájené bedle
Bedle očistíme a omyjeme, poté nakrájíme na větší kousky Přidáme bedle necháme povařit a podáváme s rýží.
Vykuchané kuře umyjeme, nasolíme, polijeme rozehřátým máslem, podlijeme trochou horké vody. Očištěné
K pomletému masu přidáme sůl, pepř, kmín, osmaženou cibulku, vejce, strouhaný sýr a asi 2 lžíce mléka
Bedle očistíme a překrájíme na kousky. Poté podáváme společně s bedlami a pečivem.