Prémiový obsah
★★★
2.9K čtenářů
25 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Hlívu nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu nastrouháme. Brambory nakrájíme
Na rozehřátém oleji doměkka dusíme očištěnou hlívu, přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená
Na rozpáleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme čisté nakrájené houby a mletou papriku
Vaříme do změknutí hlívy (dle velikosti krájených kousků
ČERVENOU ČOČKOU její dávka je 3 - 9 g sušené práškové hlívy
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, za stálého míchání opečeme, přidáme nakrájenou hlívu na malé kousky
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou hlívu a chvíli restujeme. Vše
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky a spolu s cibulí orestujeme
V hrnci rozpustíme kousek másla, trochu oleje a osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Pak přisypeme
V osolené vodě uvaříme rýži, zcedíme, na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu
Hlívu nakrájíme na proužky a smažíme ve vyšší vrstvě tuku dozlatova. Nepřesmažíme, aby jídlo nezhořklo