Prémiový obsah ★★★ 24.3K čtenářů Přidat komentář

Bratislavský guláš

2 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Bratislavský guláš

  1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme půlku kořenové zeleniny, maso nakrájené na kostky a osmahneme.
  2. Přidáme pepř a nové koření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený citrón. Podle potřeby podléváme vínem a masovým vývarem.
  3. Zahustíme hladkou moukou, dochutíme hořčicí a cukrem, osolíme a dusíme doměkka.
  4. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a zbylou kořenovou zeleninu, kterou jsme uvařili v osolené vodě.
  • hovězí maso (přední)
  • cibule
  • sádlo
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • pepř (mletý)
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián
  • 1/2 citrón
  • 200 ml víno (bílé)
  • vývar
  • mouka (hladká)
  • lžíce hořčice
  • cukr
  • sůl
  • smetana (zakysaná)

Skvrna od piva

Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.

Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.

Bratislavský guláš v pomalém hrnci
32.1K
Kuchař Berda
★★★★★

Bratislavský guláš v pomalém hrnci

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme ho na kostky a ty dáme do pomalého hrnce. Potom k masu dáme mrkev, petržel

Bratislavské telecí
1.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské telecí

Telecí maso opečeme na sádle a vytáhneme. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou na

Bratislavské rohlíčky
4.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské rohlíčky

Z mouky, cukru, rozehřátého tuku, žloutků, mléka, droždí a soli vypracujeme kynuté těsto a necháme je

Bratislavská roštěná
50.2K
Kuchař Berda
★★★

Bratislavská roštěná

Roštěnky naklepeme, po obvodu lehce nařízneme, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Nakrájíme cibuli,

Bratislavská fazolačka
12.1K
Kuchař Berda

Bratislavská fazolačka

Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájenou

Bratislavská omáčka
27.6K
Kuchař Berda
★★★★★

Bratislavská omáčka

V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, orestujeme, posypeme

Bratislavský kapr
12.6K
Redakce Recepty.eu

Bratislavský kapr

Kapra očistíme, omyjeme, vykostíme a naporcujeme. Porce vložíme do mísy, zalijeme pomerančovým džusem

Bratislavský guláš
68
Vareni.cz
★★

Bratislavský guláš

Mrkev a celer uvaříme a nastrouháme na nudličky, přidáme spařené a na proužky nakrájené papriky, okurky

Bratislavské rohlíčky s náplní
1.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské rohlíčky s náplní

Z mouky, droždí, margarínu, cukru, žloutku, soli a mléka vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny

Bratislavské ořechové tyčinky
3.2K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské ořechové tyčinky

Na válu vypracujeme těsto tak, že smícháme ořechy, cukr, vejce, citronovou šťávu a vál posypeme moučkovým

Jemné bratislavské keksy
596
Redakce Recepty.eu
★★★

Jemné bratislavské keksy

Na vál prosejeme mouky s kypřícím práškem a přidáme kousky povoleného másla. Poté přidáme vejce vyšlehané

Plněné bratislavské rohlíčky
3.4K
janapozarova
★★★

Plněné bratislavské rohlíčky

Vypracujeme si těsto, které rozválíme a uděláme si obdélníčky. Ty naplníme mákem nebo ořechy a srolujeme