Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.
Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškraříme. Přidáme klobásy, zelí, sůl a společně dusíme. Plátky masa
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na tuku. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky
Maso a kosti omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový
Výpek povaříme s vodou z hub, vmícháme houbovou omáčku Maso nakrájíme na plátky a servírujeme s houbovou omáčkou
Na rozpáleném sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku a přendáme do misky vychladnout
Kroupy namočíme 2 hodiny předem. Na kousku másla orestujeme jednu nakrájenou cibuli, přídáme kousky omytého
Na pánvi na rozpáleném oleji závitky ze všech stran Troubu vyhřejeme na 200 °C, vložíme do ní závitky a
Naneseme na závitky, stočíme je a upevníme jehlami. Závitky opečeme v horkém oleji, zalijeme vínem a pečeme
Takto připravené závitky prudce opečeme ze všech stran Měkké závitky vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu rozmíchanou
V hrnci rozehřejeme máslo a závitky na něm opečeme Závitky vyjmeme z omáčky a udržujeme teplé.