Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Brambory ve slupce pečlivě omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme do trouby na plech vyložený pečícím papírem
Bifteky jemně naklepeme a opečeme je z obou stran na nasekaný česnek, krátce povaříme a omáčku nalijeme na bifteky
Vymazaný pekáč poklademe vrstvou brambor nakrájených na kolečka. Posolíme, opepříme a přidáme trochu
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme chilli omáčkou. Můžeme posypat i grilovacím
Správně se tatarák připravuje tak, že se maso škrábe. Ale můžeme je umlít v masovém mlýnku. Do masové
Porce masa naložíme do oleje ochuceného pepřovým kořením a solí. Necháme 3 hodiny marinovat. Poté rozpálíme
Dobře promícháme a vytvarujeme bifteky, které obalíme Škrabané bifteky, zdobené salátem, podáváme s opečenými
Hovězí maso osolíme a opepříme. Grilujeme z obou stran a maso dáme stranou. Houby orestujeme na másle
Maso nakrájíme na medailonky, lehce naklepeme. Potéosolíme, opepříme a grilujeme. Nakrájené houby restujeme