Prémiový obsah
★★★
19.7K čtenářů
3 h
Redakce Recepty.eu
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Umyté maso opečeme na rozpáleném sádle. Opečené ho vytáhneme, na sádlo dáme nadrobno pokrájenou cibuli
Maso nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, okraje nařízneme, okořeníme pepřem, zaprášíme hladkou
Cibule oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji v nádobě, kterou budeme
Špalíček hovězího masa lehce naklepeme a dlouhým špičatým Při pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou
Slaninu nakrájíme na nudličky a těmi protkneme hovězí Podle potřeby podlijeme a maso alespoň jednou za pečení
Orestujeme cibuli na větší kousky, přidáme maso na kostky a krátce osmahneme, přidáme protlak a koření
Maso vcelku potřeme utřeným česnekem a nastrouhanou cibulí, posypeme pepřem, mateřídouškou a koriandrem
Maso si očistíme a poprášíme moukou. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme v hrnci na másle,
Na tuku dorůžova osmahneme hladkou mouku, přisypeme sladkou papriku a zalijeme mlékem nebo smetanou.