Prémiový obsah ★★★★★ 56.1K čtenářů Přidat komentář

Jehněčí hřbet pečený na česneku

2 h 5 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Jehněčí hřbet pečený na česneku

  1. Maso odblaníme, odstraníme lůj a osušíme. Oloupaný česnek utřeme se solí a potřeme s ním maso ze všech stran.
  2. Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na sádle a na ní opečeme maso. Podlijeme vodou a pečeme do měkka ve vyhřáté troubě. Při pečení občas obrátíme a polijeme vypečenou šťávou.
  3. Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a v případě potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
  4. Provaříme a hotovou omáčku přecedíme a osolíme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
  • 800 g jehněčího hřbetu
  • 60 g česnek
  • 60 g cibule
  • 40 g sádlo
  • 1 lžíce mouka (hladká)
  • sůl

Vodní kámen

Usazenin v koupelně se nejlépe zbavíme, když na postižená místa přiložíme utěrku namočenou v octu a necháme vše pár hodin, nejlépe celou noc, působit.

Jehněčí hřbet se špenátem
22.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Jehněčí hřbet se špenátem

Jehněčí hřbet vykostíme, ale kosti nevyhazujeme. Jehněčí hřbet ozdobně svážeme nití, na oleji zprudka

Jehněčí hřbet s bylinkami
359
redakceTerka
★★★

Jehněčí hřbet s bylinkami

Utřený česnek smícháme se strouhankou, přidáme bylinky a máslo a směsí potřeme tučnou část hřbetu.

Velikonoční jehněčí hřbet
513
redakceTerka
★★★

Velikonoční jehněčí hřbet

Maso si očistíme a prošpikujeme česnekem, potřeme připravenou

Jehněčí hřbet v bylinkové krustě
562
nikolka
★★★

Jehněčí hřbet v bylinkové krustě

Příprava krusty: Petržel, mátu a rozmarýn nasekáme, přikrájíme k nim změklé máslo a smícháme dohromady

Pečený jelení hřbet
24.7K
1
Kuchař Berda
★★★★

Pečený jelení hřbet

Maso odblaníme, osolíme, nařízneme a protkneme nudličkami slaniny. Takto nachystané dáme na plech, polijeme

Jehněčí roláda na česneku
276
redakceTerka

Jehněčí roláda na česneku

s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem Během pečení podléváme vodou a otáčíme.

Pečený jehněčí hřbet
1.9K
1
Toprecepty
★★★★

Pečený jehněčí hřbet

Jahňací chrbát narežeme cez mäso až po kosť na časti ( podľa stavcov ). Osolíme aj v zárezoch, posypeme

Pečený jehněčí hřbet
15
Vareni.cz
★★★

Pečený jehněčí hřbet

Jehněčí hřbet očistíme a z horní strany seřízneme Pečený jehněčí hřbet nakrájíme na porce, rozdělíme

Pečený srnčí hřbet na rozmarýnu
2.1K
tetalenka
★★★

Pečený srnčí hřbet na rozmarýnu

maso, bobkové listy, prolisovaný nebo se solí utřený česnek Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem.

Jehněčí kýta na rozmarýnu a česneku
60.9K
1
Redakce Recepty.eu
★★★★

Jehněčí kýta na rozmarýnu a česneku

rozmarýn se lžičkou soli, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek

Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami
53K
1
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami

Jehněčí maso osušíme papírovou utěrkou a do takto přichystané Během pečení maso podléváme podle potřeby vodou a přeléváme

Jehněčí kýta na rozmarýnu s česnekem
83
redakceTerka

Jehněčí kýta na rozmarýnu s česnekem

Poklademe část rozmarýnu a část rozdrtíme s česnekem Maso prošpikujeme česnekem a potřeme připravenou marinádou