Prémiový obsah
★★★★★
56.1K čtenářů
2 h 5 m
Redakce Recepty.eu
Usazenin v koupelně se nejlépe zbavíme, když na postižená místa přiložíme utěrku namočenou v octu a necháme vše pár hodin, nejlépe celou noc, působit.
Jehněčí hřbet vykostíme, ale kosti nevyhazujeme. Jehněčí hřbet ozdobně svážeme nití, na oleji zprudka
Utřený česnek smícháme se strouhankou, přidáme bylinky a máslo a směsí potřeme tučnou část hřbetu.
Příprava krusty: Petržel, mátu a rozmarýn nasekáme, přikrájíme k nim změklé máslo a smícháme dohromady
Maso odblaníme, osolíme, nařízneme a protkneme nudličkami slaniny. Takto nachystané dáme na plech, polijeme
s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem Během pečení podléváme vodou a otáčíme.
Jahňací chrbát narežeme cez mäso až po kosť na časti ( podľa stavcov ). Osolíme aj v zárezoch, posypeme
Jehněčí hřbet očistíme a z horní strany seřízneme Pečený jehněčí hřbet nakrájíme na porce, rozdělíme
maso, bobkové listy, prolisovaný nebo se solí utřený česnek Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem.
rozmarýn se lžičkou soli, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek
Jehněčí maso osušíme papírovou utěrkou a do takto přichystané Během pečení maso podléváme podle potřeby vodou a přeléváme
Poklademe část rozmarýnu a část rozdrtíme s česnekem Maso prošpikujeme česnekem a potřeme připravenou marinádou