15.5K čtenářů
2 h 30 m
Redakce Recepty.eu
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým Kotlety poprášíme moukou a vložíme do rozpáleného oleje
Kotlety mírně naklepeme, potřeme česnekem, osolíme, předehřátých talířích a jako přílohu použijeme dušenou zeleninu
Jehněčí kotlety okořeníme a prudce opečeme z obou stran Kotlety podáváme se šťávou a zapečenými bramborami.
Takto připravenou marinádou potřeme jehněčí kotletky
Očištěné jehněčí kotlety zbavíme nadbytečného tuku Pak kotlety vyjmeme, necháme okapat a položíme na rozehřátý
Z jednotlivých kotlet odstraníme přebytečný tuk a po petrželovou nať a hořčici promícháme a směsí potřeme kotlety
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu spařenou rýži, osolíme a dusíme, až maso, rýže i zelenina
Kotlety nařízneme, z oleje, šťávy, kůry a medu uděláme Poté kotlety osmažíme na oleji dozlatova, osolíme a
Máslo rozehřejeme ve velké pánvi a kotlety na něm na Nerozmraženou zeleninu vložíme spolu s bílým vínem
Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky, osolíme Nejdříve dáme na talíř kousky brambor, zeleninou a
Všechny zeleninu nakrájíme na větší kousky, podle chuti Zeleninu grilujeme a nakonec pokapeme olivovým olejem