Prémiový obsah ★★★ 53K čtenářů Přidat komentář

Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami

2 h 20 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami

  1. Citrón dobře omyjeme, nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu.
  2. Oloupeme dva stroužky česneku a nakrájíme je najemno.
  3. Otrháme tymián a vše smícháme s bílým vínem a olivovým olejem.
  4. Jehněčí maso osušíme papírovou utěrkou a do takto přichystané marinády ho naložíme minimálně přes noc a necháme v chladu uležet.
  5. Marinované maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a společně se zbylou marinádou a zbylými snítkami tymiánu vložíme do vymazané zapékací mísy.
  6. Pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi půl hodiny.
  7. Zbylé stroužky česneku oloupeme, necháme celé a společně s rajčatovým protlakem a nakrájenou mrkví přidáme k masu.
  8. Zmírníme teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopečeme.
  9. Během pečení maso podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem.
  10. Podáváme s vařenými bramborami.
  • 1700 g jehněčí kýta
  • 1 hlava česnek
  • několik snítka tymián
  • 1 citrón
  • 500 ml bílé víno
  • 4 lžíce olivový olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 mrkev
  • 200 ml rajčatový protlak

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.

Jehněčí kýta na rozmarýnu s česnekem
85
redakceTerka

Jehněčí kýta na rozmarýnu s česnekem

Poklademe část rozmarýnu a část rozdrtíme s česnekem Maso prošpikujeme česnekem a potřeme připravenou marinádou

Jehněčí kýta na rozmarýnu a česneku
60.9K
1
Redakce Recepty.eu
★★★★

Jehněčí kýta na rozmarýnu a česneku

Kýtu omyjeme a osušíme. rozmarýn se lžičkou soli, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek

Jehněčí hřebínky na česneku a bylinkách
169
julie
★★★

Jehněčí hřebínky na česneku a bylinkách

i bylinky. Přidejte na pánev máslo, stroužky česneku, bylinky

Jehněčí kýta na ovoci
8.7K
1
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta na ovoci

Jehněčí kýtu vykostíme, nakrájíme ji na kostky, které

Slavnostní jehněčí kýta
23.9K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slavnostní jehněčí kýta

Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, odblaníme. plátky česneku.

Jehněčí kýta se zeleninou
19K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta se zeleninou

Maso prošpikujeme oloupanými a překrojenými stroužky česneku olej, sójovou omáčku, sůl, mletý pepř a prolisovaný česnek

Italská jehněčí kýta
3.8K
janapozarova
★★★

Italská jehněčí kýta

Česnek prolisujeme, smícháme se solí a vetřeme do masa Přidáme také koření a bylinky a pečeme přikryté doměkka

Pečená jehněčí kýta
72.8K
2
Redakce Recepty.eu
★★★

Pečená jehněčí kýta

Na másle osmažíme nakrájenou feferonku, česnek a petrželku

Jehněčí kýta s rajčaty
12.8K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta s rajčaty

Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a po celém obvodu do kterých vložíme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku

Jehněčí kýta se zeleninou
5.6K
Kuchař Berda

Jehněčí kýta se zeleninou

Opereme a nakrájíme bylinky, v pekáči rozpálíme olej Přidáme cibuli, česnek, bylinky, podlijeme vínem a

Jehněčí kotlety na bylinkách
84
kucharfilip

Jehněčí kotlety na bylinkách

Smíchejte 100 ml oleje s rozmarýnem, tymiánem, nadrceným česnekem

Jehněčí hřbet s bylinkami
359
redakceTerka
★★★

Jehněčí hřbet s bylinkami

Utřený česnek smícháme se strouhankou, přidáme bylinky