Prémiový obsah ★★★ 19K čtenářů Přidat komentář

Jehněčí kýta se zeleninou

3 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Jehněčí kýta se zeleninou

  1. Maso prošpikujeme oloupanými a překrojenými stroužky česneku.
  2. Smícháme v misce olej, sójovou omáčku, sůl, mletý pepř a prolisovaný česnek a touto marinádou celé maso potřeme.
  3. Trochu marinády si odložíme na později.
  4. Troubu předehřejeme na 250 °C, maso dáme do pekáčku, podlijeme vývarem a přikryté pečeme asi 50 minut.
  5. Potom vyjmeme, odkryjeme, maso potřeme ještě zbylou marinádou, posypeme mletou paprikou, tymiánem a rozmarýnem, do výpeku kolem masa přidáme i bobkové listy, nové koření, na kousky nakrájené cibule, celý pepř a zeleninovou směs.
  6. Podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou a dáme péct opět do trouby, kde pečeme asi 80 minut zakryté.
  7. Občas podlijeme podle potřeby a maso přelijeme výpekem.
  8. Jakmile je maso hotové, ze směsi kolem něj vytáhneme bobkové listy, maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, dáme na talíře k opékaným bramborám, doplníme zeleninovým výpekem a podáváme.

Pokrm:

  • 1 jehněčí kýta (bez kostí)
  • 6 stroužek česnek
  • petrželová nať (nasekaná)
  • mletá paprika
  • lžička tymián (sušený)
  • lžička rozmarýn (sušený)

Marináda:

  • 50 ml olivový olej
  • lžíce sójová omáčka
  • 2 lžička sůl
  • mletý pepř
  • 2 stroužek česnek

K masu:

  • nové koření
  • 3 bobkový list
  • 1 cibule
  • 1 cibule (červená)
  • černý pepř (celý)
  • 600 g zelenina (mražená směs)
  • 500 ml vývar (bujón)

Proti hořkému chřestu

Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.

Jehněčí kýta se zeleninou
5.6K
Kuchař Berda

Jehněčí kýta se zeleninou

Očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kousky a 5 minut

Italská jehněčí kýta
3.8K
janapozarova
★★★

Italská jehněčí kýta

Česnek prolisujeme, smícháme se solí a vetřeme do masa, dáme do vyššího pekáče, polijeme troškou oleje

Jehněčí kýta na ovoci
8.7K
1
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta na ovoci

Jehněčí kýtu vykostíme, nakrájíme ji na kostky, které

Slavnostní jehněčí kýta
23.9K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slavnostní jehněčí kýta

Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, odblaníme. Ostrým nožem uděláme do kýty zářezy a protkneme ji

Jehněčí kýta s rajčaty
12.8K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta s rajčaty

Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a po celém obvodu do

Pečená jehněčí kýta
72.8K
2
Redakce Recepty.eu
★★★

Pečená jehněčí kýta

Maso osolíme, opepříme a osmažíme na másle. Podlijeme je trochou vody a pečeme zakryté v mírně vyhřáté

Jehněčí se zeleninou
13.5K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí se zeleninou

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu spařenou rýži, osolíme a dusíme, až maso, rýže i zelenina

Jehněčí kýta na rozmarýnu s česnekem
85
redakceTerka

Jehněčí kýta na rozmarýnu s česnekem

Maso očistíme, osolíme a opepříme. Poklademe část rozmarýnu a část rozdrtíme s česnekem, olejem a hořčicí

Jehněčí kýta s kozím sýrem
9
redakceTerka

Jehněčí kýta s kozím sýrem

Kýtu si očistíme, osolíme a opepříme, potřeme olejem

Křupavá jehněčí kýta s rozmarýnem
25
redakceTerka

Křupavá jehněčí kýta s rozmarýnem

Kýtu dáme péct na 1/2 hodiny při 160°C, během pečení

Jehněčí kýta s bylinkovým kuskusem
936
Redakce Recepty.eu
★★★

Jehněčí kýta s bylinkovým kuskusem

Maso si osolíme, opepříme, potřeme česnekem a olejem. Dáme do pekáče, podlijeme vínem a vývarem, přidáme

Velikonoční pečená jehněčí kýta
6.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Velikonoční pečená jehněčí kýta

Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a podáváme přelité Jehněčí by nemělo vystydnout a mělo by se podávat vždy