Prémiový obsah ★★★ 8.3K čtenářů Přidat komentář

Jehněčí na šafránu

1 h 40 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Jehněčí na šafránu

  1. Budeme potřebovat několik vláken šafránu, která namočíme do 100 ml vody.
  2. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opečeme a oleji.
  3. Zalijeme smetanou, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme, dokud se veškerá tekutina nevysmaží.
  4. Pak přidáme koření (kromě šafránu), podlijeme a na mírném ohni dusíme do měkka.
  5. Nakonec ochutíme šafránovou vodou a ještě 5 minut povaříme.
  • 1 kg jehněčí maso (bez kosti)
  • 100 ml smetana (zakysaná)
  • 1/2 lžička kmín (drcený)
  • 1/4 lžička mletý zázvor
  • 1 ks mrkev
  • 1/2 lžička mletá paprika
  • 1/2 lžička kari
  • šafrán
  • sůl
  • trocha olej

Skvrna od piva

Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.

Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.

Losos na šafránu
81
sandra

Losos na šafránu

Šafrán namočíme v půl deci teplé vody. Vlijeme šafrán i s vodou, část vývaru a zamícháme.

Rizoto se šafránem a cuketou
7.3K
Kuchař Berda

Rizoto se šafránem a cuketou

Vývar zahřejeme, rozdrobíme šafrán a ve vývaru ho rozmícháme

Mrkvový krém se šafránem
144
tetalenka

Mrkvový krém se šafránem

Očistíme mrkev a cibuli. Cibuli osmahneme na másle. Přidáme kousky očištěné a oloupané mrkve. Poté přidáme

Tuřínový krém s lososem a šafránem
25
julie

Tuřínový krém s lososem a šafránem

rozmixujeme, dochutíme, přidáme smetanu a špetku šafránu

Těstovinový salát se šafránem a ovčím sýrem
2.9K
Kuchař Berda

Těstovinový salát se šafránem a ovčím sýrem

pepřem, zalijeme pomerančovou šťávou smíchanou se šafránem

Linguine s kuřecím ragú cuketami a šafránem
268
jardagurman

Linguine s kuřecím ragú cuketami a šafránem

Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem v němž jsme namáčeli šafrán

Šafrán
591
Kuchyně Lidlu
★★★★

Šafrán

Jehněčí po indicku
17.4K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí po indicku

Cibuli nakrájíme, a orestujeme za rozpáleném tuku. Pak přidám všechno koření, sůl a maso nakrájené na

Zadělávané jehněčí
11.7K
1
Kuchař Berda
★★★

Zadělávané jehněčí

Maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na úhledné kousky. V hrnci rozehřejeme kousek másla, vložíme

Jehněčí musaka
12.3K
Kuchař Berda

Jehněčí musaka

Jehněčí maso umeleme.

Jehněčí špízy
14.4K
Kuchař Berda

Jehněčí špízy

Mleté jehněčí maso dáme do mísy a smícháme s nakrájenou

Jehněčí pilaf
12.9K
Kuchař Berda

Jehněčí pilaf

Nejprve propláchneme bulgur a necháme okapat. Maso osušíme, nakrájíme na centimetrové kostky, cibuli