Prémiový obsah
★★★
72.8K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.
Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a podáváme přelité Jehněčí by nemělo vystydnout a mělo by se podávat vždy
Očištěnou kýtu protkneme slaninou. Při pečení často podléváme a poléváme vypečenou šťávou
Česnek prolisujeme, smícháme se solí a vetřeme do masa, dáme do vyššího pekáče, polijeme troškou oleje
Maso prošpikujeme oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Smícháme v misce olej, sójovou omáčku,
Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, odblaníme. Asi po hodině a půl pečení kýtu odklopíme, potřeme
Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a po celém obvodu do Béhem pečení maso potíráme výpekem, případné podléváme
Maso si osolíme, opepříme, potřeme česnekem a olejem. Dáme do pekáče, podlijeme vínem a vývarem, přidáme
Kýtu si očistíme, osolíme a opepříme, potřeme olejem
Kýtu dáme péct na 1/2 hodiny při 160°C, během pečení
Kýtu omyjeme a osušíme. Ostrým špičatým nožem odkrojíme na obou stranách kýty
Prosím poraďte mi. Je rozdíl při vaření mezi přední a zadní nohou u jehněčího masa? Jsem samouk a nikde jsem se to nedozvěděl. Děkuji za odpověď.
S pozdravem Lipnický