Prémiový obsah ★★★★ 37.2K čtenářů Přidat komentář

Pikantní jehněčí guláš

2 h 30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Pikantní jehněčí guláš

  1. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé kostky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké šikmé plátky.
  3. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Teprve pak je osolíme a opepříme.
  4. Přisypeme cibuli a společně krátce orestujeme. Pak přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem, vínem a koňakem a na mírném ohni pod pokličkou velmi pomalu dusíme.
  5. Asi po hodině přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou mrkev. Za občasného promíchání dusíme, dokud maso úplně nezměkne.
  6. Podle chuti dosolíme a přidáme pepř. Guláš upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekanou petrželkou a několika hoblinkami dobře omyté pomerančové kůry.
  • 1000 g jehněčí plecko
  • 300 g cibule
  • 500 g mrkev
  • 1 palička česnek
  • 4 lžíce olej
  • 4 lžíce koňak
  • 300 ml bílé víno
  • 500 ml vývar
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička sladké mletá paprika
  • 1 lžíce pomerančová kůra
  • 1 lžíce petrželová nať (nasekaná)

Uchovávání vajec

Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.

Beskydský jehněčí guláš
10.9K
1
Redakce Recepty.eu
★★★★

Beskydský jehněčí guláš

Nakonec do guláše vmícháme nudličky barevné papriky

Pikantní zázvorový guláš
3.9K
Kuchař Berda

Pikantní zázvorový guláš

Maso nakrájíme na kostky. Do tlakového hrnce dáme rozpustit sádlo, přidáme oloupanou a jemně nakrájenou

Pikantní fazolový guláš
15.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pikantní fazolový guláš

Fazole namočíme přes noc do studené vody, do které jsme přidali bobkový list a prolisovaný česnek. Druhý

Pikantní guláš s fazolemi
842
redakceTerka

Pikantní guláš s fazolemi

Na sále orestujeme nakrájenou cibuli, pórek, kečup a rajčata, Chvíli restujeme a poté přidáme maso. Osolíme

Jehněčí guláš z pomalého hrnce
14.8K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí guláš z pomalého hrnce

Z jehněčího masa odstraníme tuk, maso omyjeme a nakrájíme Na stupni jedna necháme guláš vařit nejméně 10 hodin

Pikantní jehněčí směs do sklenic
212
sandra

Pikantní jehněčí směs do sklenic

Mícháme 5 minut, pak přidáme jehněčí maso a za občasného

Pikantní jehněčí v chlebu pita
9
Redakce Recepty.eu

Pikantní jehněčí v chlebu pita

V míse smícháme listové saláty, červenou cibuli a okurku, zalijeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme

Jemně pikantní hovězí guláš
1.1K
tetalenka

Jemně pikantní hovězí guláš

Maso omyjeme, osušíme, odřízneme přebytečný tuk a odblaníme. Pak maso nakrájíme na stejně velké kostky

Pikantní mexický guláš a fazolemi
18.2K
Kuchař Berda
★★★

Pikantní mexický guláš a fazolemi

Hotový guláš podle chuti osolíme a podáváme.

Jehněčí guláš podle mého dědy
219
redakceTerka

Jehněčí guláš podle mého dědy

Guláš podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

testovaci xyxxx
63
Redakce Recepty.eu

Pikantní guláš z mletého masa s rýžovými nudlemi

Prorostlou uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky a rozškvaříme na troše rostlinného oleje, přidáme

Jehněčí guláš
1.7K
1
Toprecepty
★★★★

Jehněčí guláš

Guláš podáváme buď nezahuštěný, nebo zahuštěný chlebem