11.5K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Králíka naporcujeme a vykostíme. Potom přidáme očištěné pokrájené houby, mírně osmažíme
Jednotlivé porce králíka osolíme, opepříme, potřeme Na králíka položíme plátky slaniny, podlijeme 100 ml
Králíka rozsekáme na větší kusy a na 5 minut uložíme Přidáme kysanou smetanu, dušené houby a okyselíme citrónovou
Do pekáčku vložíme naporcovaného králíka, přidáme nasekanou Asi o 30 minutách přidáme do pekáče houby.
Králičí díly ze všech stran pořádně osolte a odložte asi na 15 minut stranou. Na střední
Telacie pokrajam na rezanceky, cesnak naplatkujem a cibulu nakrajam ma kocky. Na tuku podusim cibulu
Baklazan nakrajame na kolieska a nasolime. Nechame vypotit, aby sme odstranili horkost. Po 30 minutkach
Králíka naporcujeme, obalíme v hladké mouce. Přidáme koření a houby a podlijeme vínem.
Králíka nebo jeho část pečeme klasicky v troubě s kmínem Po dalších 20 minutách zasypeme houbami.