Prémiový obsah ★★★★★ 25.3K čtenářů Přidat komentář

Králík s bílou omáčkou

45 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Králík s bílou omáčkou

  1. Hřbet a běhy z králíka omyjeme, osušíme a posolíme.
  2. Slaninu nakrájíme na proužky.
  3. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky.
  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  5. Špičkou nože prořízneme v mase kapsičky a pomocí nože do nich vsuneme proužky slaniny.
  6. V pekáči na plotně rozpustíme zbytek slaniny a máslo, přidáme nakrájenou zeleninu i cibuli a lehce osmažíme.
  7. Na osmaženou zeleninu vložíme připravené králičí maso, osolíme a krátce osmahneme.
  8. Potom podlijeme horkou vodou nebo vývarem z kostí, přidáme koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián), trochu nastrouhané citrónové kůry, přikryjeme pokličkou a dusíme.
  9. Během dušení maso občas obrátíme a podle potřeby mírně podlijeme horkou vodu.
  10. Měkké maso vyjmeme, rozdělíme na porce a šťávu přecedíme.
  11. Zeleninu zbavenou koření prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme do šťávy.
  12. Nakonec zalijeme kyselou smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme.
  13. Podle potřeby hotovou omáčku přisolíme nebo přikyselíme.
  14. Podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.
  • králičí hřbet
  • králičí běhy
  • 80 g slanina
  • 40 g máslo
  • 150 g kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • 80 g cibule
  • 1/2 citrón
  • 200 ml smetana (zakysaná)
  • 40 g mouka (polohrubá)
  • 4 zrnko pepř (celý, černý)
  • 3 zrnko nové koření
  • 1 bobkový list
  • špetka tymián
  • sůl

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.

Králík s hořčičnou omáčkou
11.6K
Kuchař Berda
★★★

Králík s hořčičnou omáčkou

Zalijeme vývarem a bílým vínem, přivedeme k varu, vmícháme omáčkou a ozdobené jemně nasekanou petrželovou natí

Králík s rajčatovou omáčkou
7.4K
Kuchař Berda

Králík s rajčatovou omáčkou

Králíka opláchneme, naporcujeme, osušíme papírovou Na pánvi rozpálíme olej a porce králíka na něm opečeme

Králík v hořčicové omáčce
11.7K
Kuchař Berda

Králík v hořčicové omáčce

Smetanu smícháme se škrobem a zahustíme jí omáčku.

Králík se sójovou omáčkou
7.4K
1
Kuchař Berda

Králík se sójovou omáčkou

Smícháme olej, 2 lžíce hořčice, lžíci sójové omáčky Vytvoříme tím marinádu, do které dáme naporcovaného králíka

Králík v hořčičné omáčce
1.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Králík v hořčičné omáčce

Porce králíka osolíme, a zprudka opečme ze všech stran Maso vrátíme do omáčky a podáváme.

Králík s houbovou omáčkou
625
redakceTerka

Králík s houbovou omáčkou

Na sádle si orestujeme nakrájenou cibuli. Na ně přidáme králičí stehna. Prudce orestujeme, osolíme a

Králík v hořčičné omáčce
857
redakceTerka

Králík v hořčičné omáčce

Králíka rozkrájíme na porce a každou z nich potřeme Do omáčky vrátíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka

Králík na bílém víně
1.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Králík na bílém víně

Králíka naporcujeme a okořeníme solí a pepřem.

Králík na bílém víně
1.5K
Redakce Recepty.eu

Králík na bílém víně

Králíka naporcujeme a okořeníme solí a pepřem.

Králík na hořčici se smetanovou omáčkou
16.5K
Kuchař Berda

Králík na hořčici se smetanovou omáčkou

Běhy z králíka omyjeme, osušíme, posolíme a popepříme Králíka pečeme v troubě i s cibulí doměkka.

Králík s omáčkou s pečeného česneku
284
redakceTerka

Králík s omáčkou z pečeného česneku

Králíka omyjeme, naporcujeme na jednotlivé porce, osolíme maso hotové, vyndáme stranou a výpek použijeme na omáčku

Králík na bílém víně s knedlíčky
346
Redakce Recepty.eu
★★★

Králík na bílém víně s knedlíčky

Příprava masa: Králíka opláchneme, naporcujeme, osolíme