7.3K čtenářů Přidat komentář

Králík s jarní zeleninou

1 h 30 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Králík s jarní zeleninou

  1. Králíka očistíme a naporcujeme.
  2. Do mísy nalijeme víno, ocet, olej, vývar, přidáme hořčici, sůl, pepř, cukr a důkladně rozmícháme.
  3. Porce králíka vložíme do marinády a necháme odležet v chladu aspoň 12 hodin.
  4. Kedlubnu, mrkev, cibulku a červenou cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  5. Králíka i se zbytkem marinády a polovinou zeleniny dáme do pekáčku, přiklopíme a pečeme v troubě při 170 °C asi 50 minut.
  6. Pak přidáme zbytek zeleniny a dopečeme.
  7. Maso vyjmeme, do šťávy nalijeme smetanu a povaříme.
  8. Dochutíme solí, cukrem a octem.
  9. Podáváme s bramborovými knedlíky.
  • 1 králík
  • 300 ml vývar
  • 200 ml bílé víno
  • 2 lžíce ocet (vinný)
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce hořčice (dijonská)
  • 2 lžíce cukr
  • pepř
  • 200 g mrkev
  • 150 g kedlubny
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 1 cibule (červená)
  • 250 ml smetana (ke šlehání)
  • petržel (na ozdobení)

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.

Jarní králík na zelenině
326
nikolka

Jarní králík na zelenině

nalijeme do pekáčku a do ní přidáme naporcovaného králíka

Králík na zelenině
47.8K
Kuchař Berda
★★★

Králík na zelenině

Králíka naporcujeme, maso nařízneme a proložíme proužky Osolíme a přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli

Králík na kořenové zelenině
243
anet.ruzicka
★★★

Králík na kořenové zelenině

V pánvi rozpálíme olej a mraženou zeleninu opečeme Během pečení podléváme v případě potřeby vodou a králíka

Králík načerno
462
redakceTerka

Králík načerno se zeleninou

Králíka naporcujeme a dáme do hrnce s vodou, osolíme Přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a koření.

Lehký králík na zelenině
51
redakceTerka

Lehký králík na zelenině

Porce králíka dáme na pánev, spolu s cibulí, česnekem Nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme a másle, poté

Králík na zelenině po vesnicku
2K
Redakce Recepty.eu

Králík na zelenině po vesnicku

Králíka důkladně očistíme a naporcujeme na kousky. Přidáme zeleninu a podlijeme vývarem.

Divoký králík na zelenině
8K
Kuchař Berda

Divoký králík na zelenině

restujeme a pak na takto připravený základ vložíme králíka Měkké maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme, zahustíme

Králík se zeleninou a špagetami
8.7K
Kuchař Berda

Králík se zeleninou a špagetami

V osolené vodě uvaříme špagety a scedíme je. Fazole blanšírujeme v osolené vodě asi 2 minuty. Rajčata

Sekaná s jarní zeleninou
78
redakceTerka

Sekaná s jarní zeleninou

Ve větší míse smícháme maso a ostatní suroviny. Podle chuti osolíme a opepříme. Z připravené hmoty vytvarujeme

Koláč z jarní zeleninou
35
redakceTerka

Koláč z jarní zeleninou

Mezitím si očistíme všechny zeleninu a nakrájíme na Povařenou zeleninu rozložíme do připravené těsto.

Jarní jehněčí se zeleninou
2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Jarní jehněčí se zeleninou

Troubu předehřejeme na 180 °C. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek, jehněčí maso a smažíme

Marinovaný králík s dušenou zeleninou
441
redakceTerka
★★★

Marinovaný králík s dušenou zeleninou

Takto připraveného králíka marinujeme 24 hodin. Podáváme s dušenou zeleninou