7.4K čtenářů
2 h 30 m
Kuchař Berda
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem
Hřbet a běhy z králíka omyjeme, osušíme a posolíme. Podle potřeby hotovou omáčku přisolíme nebo přikyselíme
Smícháme olej, 2 lžíce hořčice, lžíci sójové omáčky Vytvoříme tím marinádu, do které dáme naporcovaného králíka
Porce králíka osolíme, a zprudka opečme ze všech stran Maso vrátíme do omáčky a podáváme.
Králíka rozkrájíme na porce a každou z nich potřeme Do omáčky vrátíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka
Na sádle si orestujeme nakrájenou cibuli. Na ně přidáme králičí stehna. Prudce orestujeme, osolíme a
Králíka očistíme, naporcujeme, jednotlivé porce osolíme omáčkou a ozdobené jemně nasekanou petrželovou natí
Celé kuře osmažíme na tuku, vyjmeme a osolíme. Ve stejném tuku podusíme nakrájenou cibuli, potom vložíme
rajčata, dochutíme solí, pepřem a bylinkami a dusíme až omáčka Potom omáčku rozmixujeme a ještě chvíli podusíme.
Rajčata spaříme vařící vodou a zchladíme, aby nám šly oloupat. Oloupaná rajčata nakrájíme na malé kousky
Zeleninu prolisujeme, osolíme, osladíme a dusíme až omáčka Přimícháme rajčatovou směs, přivedeme k varu, přidáme