Prémiový obsah ★★★ 6.7K čtenářů Přidat komentář

Pečený králík na víně s kedlubnami

1 h 10 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Pečený králík na víně s kedlubnami

  1. Každou porci králíka protkneme proužky uzené slaniny, potřeme medem, okořeníme a v pekáči zalijeme bílým vínem.
  2. Takto připravené maso necháme několik hodin odležet.
  3. K masu přidáme oloupané a na plátky nakrájené kedlubny a šalvěj a podle chuti opepříme.
  4. Pečeme pod pokličkou a když je maso skoro měkké, přidáme zakysanou smetanu a nechám odkryté v troubě dojít.
  • 4 porce králíka
  • 150 g anglická slanina
  • 4 kedlubny
  • 150 ml smetana (zakysaná)
  • 200 ml bílé víno
  • 2 lžíce med
  • šalvěj
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Vodní kámen

Usazenin v koupelně se nejlépe zbavíme, když na postižená místa přiložíme utěrku namočenou v octu a necháme vše pár hodin, nejlépe celou noc, působit.

Pečený králík na víně
20.3K
Kuchař Berda
★★★

Pečený králík na víně

Dáme na pekáč, podlijeme červeným vínem, vodou a pečeme Během pečení podléváme zbytkem vína.

Zelí z kedlubny s vínem
211
redakceTerka

Zelí z kedlubny s vínem

Kedlubny nastrouháme nahrubo a přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme vínem a dusíme

Pečený králík na víně s červeným zelím
353
anet.ruzicka

Pečený králík na víně s červeným zelím

nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a přilijeme bílé víno Pečeného králíka podáváme s dušeným červeným zelím,

Králík na bylinkách a víně
145
redakceTerka
★★★

Králík na bylinkách a víně

Podlijeme vínem a pečeme na 200°C asi 30 minut, potom Při pečení podléváme výpekem.

Králík na cibuli a víně
304
nikolka

Králík na cibuli a víně

opepříme, ochutíme tymiánem, podlijeme masovým vývarem, vínem

Králík na bílém víně
1.5K
Redakce Recepty.eu

Králík na bílém víně

Králíka naporcujeme a okořeníme solí a pepřem. začne zlátnout přidáme nakrájenou cibuli a přilijeme víno

Králík na bílém víně
1.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Králík na bílém víně

Králíka naporcujeme a okořeníme solí a pepřem. začne zlátnout přidáme nakrájenou cibuli a přilijeme víno

Králík dušený na červeném víně
234
redakceTerka

Králík dušený na červeném víně

Králíka omyjeme a naporcujeme. V míse smícháme víno, ocet, a cukr.

Králík na bílém víně s knedlíčky
346
Redakce Recepty.eu
★★★

Králík na bílém víně s knedlíčky

Příprava masa: Králíka opláchneme, naporcujeme, osolíme Maso podlijeme polovinou vína a upečeme doměkka.

Velikonoční králík na víně a koření

Naporcovaného králíka osolte, opepřete a obalte v hladké Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte rozmarýn a duste

Pečený králík s kuskusem
31
nikolka

Pečený králík s kuskusem

Králíka si důkladně omyjeme a naporcujeme na jednotlivé Během pečení maso podléváme šťávou.

Pečený králík na cibuli
577
redakceTerka
★★★

Pečený králík na cibuli

Králíka si důkladně omyjeme a naporcujeme na jednotlivé Během pečení maso podléváme šťávou.