3.3K čtenářů Přidat komentář

Vinná ovocná dřeň

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Vinná ovocná dřeň

  1. V kastrolku se silným dnem rozpustíme v neperlivé vodě cukr a za stálého míchání jej přivedeme k varu.
  2. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  3. Do prochladlého sirupu vmícháme citronovou a limetkovou šťávu a necháme dobře vychladit.
  4. Kiwi oloupeme, nakrájíme a rozmixujeme.
  5. Jahody omyjeme, několik jich necháme stranou na ozdobení a zbytek rozmixujeme.
  6. Do každého pyré zamícháme 2 lžíce vína a polovinu sirupu.
  7. Každou směs dobře prošleháme.
  8. Nalijeme zvlášť do dvou plastových misek, zakryjeme a dáme zmrazit.
  9. Každou hodinu směs promícháme (celkem pětkrát) a pak necháme v mrazničce do druhého dne.
  10. Obě ovocné dřeně necháme chvíli povolit při pokojové teplotě, pak je střídavě rozdělíme do sklenic a ozdobíme kousky jahod a meduňkovými lístky.
  • 300 g jahody
  • 4 vyzrálá kiwi
  • 160 g cukr (krupice)
  • 150 ml neperlivé minerální voda
  • 6 lžíce bílé víno
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce citrónová šťáva
  • lístky medňky (na ozdobení)

Skvrny od čokolády

Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.

U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.

Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.

349
iTesco
★★★★

Domácí ovocná dřeň

Rybíz očistíme a opláchneme vodou. Dáme jej do mrazáku zmrazit. Po hodině rybíz vytáhneme. Kostky ledu

Vinné cukorví
91
tetalenka

Vinné cukorví

Vinné cukroví v troubě naskočí.

Vinná polévka
3.5K
Kuchař Berda
★★★

Vinná polévka

Z vína odebereme 150 ml, zbylé smícháme se smetanou, dobře rozmícháme cukr a dáme vařit. Do chladného

Vinná klobása v housce
165
sandra

Vinná klobása v housce

Klobásu nakrájíme na porce, zavineme, spojíme špejlemi a opečeme z obou stran na pávni zastříknuté trochou

Plněné vinné listy
965
Redakce Recepty.eu

Plněné vinné listy

Do velkého hrnce dáme na dno listy vinné révy, na ně

Opražená vinná klobása
1.1K
Redakce Recepty.eu

Opražená vinná klobása

Vinné klobásy stočíme do kruhu, po šířce propíchneme

Vánoční vinná klobása
297
redakceTerka

Vánoční vinná klobása

Klobásu nakrájíme na kousky asi 20 cm dlouhé a každou stočíme, upevníme párátky. Stočené klobásy lehce

Vánoční vinné klobásky
5.6K
Kuchař Berda

Vánoční vinné klobásky

Kostky masa osolíme, promícháme a necháme asi hodinu odležet. Žemle namočíme do části mléka. Maso a slaninu

Čokoládová vinná omáčka
5.6K
Kuchař Berda

Čokoládová vinná omáčka

Ke konci vaření přidáme do vinné směsi nalámané kostičky Moučnou směs přilijeme za míchání do vinné omáčky a

Vinná telecí pečeně
9.4K
Kuchař Berda

Vinná telecí pečeně

Telecí maso důkladně osolíme, opepříme a svážeme provázkem, aby drželo. Jarní cibulku nakrájíme a orestujeme

Granátový vinný střik
8K
Kuchař Berda

Granátový vinný střik

Šťávu z kuliček granátových jablek smícháme s cukrem a rozdělíme do čtyř vyšších sklenic. Zalijeme vínem

Losos s vinnou omáčkou
7.9K
Kuchař Berda
★★★

Losos s vinnou omáčkou

Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, postupně přiléváme 150 ml bílého vína a šleháme do zhoustnutí. Vmícháme