Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Rybíz očistíme a opláchneme vodou. Dáme jej do mrazáku zmrazit. Po hodině rybíz vytáhneme. Kostky ledu
Z vína odebereme 150 ml, zbylé smícháme se smetanou, dobře rozmícháme cukr a dáme vařit. Do chladného
Klobásu nakrájíme na porce, zavineme, spojíme špejlemi a opečeme z obou stran na pávni zastříknuté trochou
Klobásu nakrájíme na kousky asi 20 cm dlouhé a každou stočíme, upevníme párátky. Stočené klobásy lehce
Kostky masa osolíme, promícháme a necháme asi hodinu odležet. Žemle namočíme do části mléka. Maso a slaninu
Ke konci vaření přidáme do vinné směsi nalámané kostičky Moučnou směs přilijeme za míchání do vinné omáčky a
Telecí maso důkladně osolíme, opepříme a svážeme provázkem, aby drželo. Jarní cibulku nakrájíme a orestujeme
Šťávu z kuliček granátových jablek smícháme s cukrem a rozdělíme do čtyř vyšších sklenic. Zalijeme vínem
Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, postupně přiléváme 150 ml bílého vína a šleháme do zhoustnutí. Vmícháme