Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Jahody s cukrem rozmačkáme na kaši, přidáme led, rum, šlehačku a mícháme v šejkru nebo v mixeru. Sklenku
Nejprve si svaříme krystal s vodou, přivedeme k varu a odstavíme. V mixéru mixujeme všechny suroviny
Jahody a limetku dobře omyjeme, očistíme. Limetku nakrájíme na plátky. Led a jahody vložíme do mixéru
V šejkru smícháme led se sirupem, limetkovou šťávou a rumem. Důkladně protřeseme a nalijeme do sklenice
Všechny ingredience dáme do mixéru a mixujeme na nepříliš vysoké otáčky tak dlouho, dokud se nerozdrtí
Do šejkru dáme led, přidáme uvedené suroviny a protřepeme. Přecedíme do vychlazené koktejlky a ozdobíme
Očištěný ananas si nakrájíme na hodně tenké plátky, které rozložíme na talíř. Přidáme kopeček citronové
Přilijeme želatinu rozmíchanou v trošce ananasového Z ananasového džusu a dortového želé v prášku připravíme
V trošce mléka rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Směs vlijeme do zbytku mléka a vaříme asi minutu.
V míse smícháme margarín, moučkový cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, kůru a šťávu z citronu, pohankovou
Všechny suroviny si dáme do mixéru (kromě chia semínek) a rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme chia