Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Uvaříme velmi silnou kávu, nalijeme ji do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně
Omyté jahody umixujeme s vychlazeným mlékem, cukrem Do sklenic dáme zmrzlinu a zalijeme jahodovým nápojem
Jahody omyjeme a nakrájíme na kousky. Ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme Autor:
Jahody omyjeme a nakrájíme na kousky. Hotové jahodové frappé ozdobíme čerstvými jahodami
Všechny suroviny v prvním odstavci vložíme do mixéru a mixujeme cca 2 min. Poté lijeme do připravených
Instantní kávu vsypte do šejkru nebo uzavíratelné sklenice třeba na zavařování. Přidejte cukr
Do větší nádobky dáme led, kávu, cukr a zalijeme mlékem. Mixérem chvíli mícháme na největší stupeň, až
Do větší nádobky dáme led, kávu, cukr a zalijeme mlékem. Mixérem chvíli mícháme na největší stupeň až
Cukr a kávu s trochou vody vyšleháme do pěny, dáme hodně ledu a zbytek sklenky studené vody. Kdo chce
Do vysoké sklenice dáme kávu a cukr (kdo nesladí, cukr nedává), zalijeme troškou vody (maximálně 1 cm
Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte Božkov Speciál Mandlový, smetanu a sirup.Všechny