Prémiový obsah
★★★
3.3K čtenářů
15 m
Kuchař Berda
Mléko ani polévka nevyteče při vaření z hrnce, potřeme-li okraj tukem.
Smíchejte všechny tři džusy, přidejte hrst ledu a opět promíchejte, rozdělte do čtyř skleniček a dolijte
Opraný červený rybíz zalijeme uvedeným množstvím vody. přidáme k němu cukr, krátce povaříme asi 4-5 minut
Kuličky rybízu obereme ze střapců, propláchneme a necháme uschnout. Pak k nim přidáme vanilkový cukr,
Rybíz opereme, kuličky otrháme, nasypeme je do hrnce a rozmačkáme. Zalijeme horkou vodou a povaříme asi
Z této jedné várky budeme mít cca 660 ml rybízové marmelády
V misce promícháme vejce a cukry. Přidáme mléko, heru, mouky a kypřící prášek. Vylijeme na vymazaný plech
Příprava knedlíků: V míse utřeme máslo se žloutky, přidáme tvaroh, osolíme a střídavě přidáváme mléko
Vodu, cukr a skořici povaříme asi 2 minuty, necháme vychladnout. Očištěný rybíz promícháme s oloupanými
Želatinu rozmícháme ve 4 lžících vody a necháme nabobtnat. Zbývající vodu a cukr přivedeme k varu, sejmeme
Rybíz omyjeme, dáme do hrnce bez stopek, přidáme vodu a vaříme deset minut. Poté přidáme cukr, vaříme
Rybíz propereme ve vodě, obereme od třapin a naplníme do sklenic. Při plnění sklenici často setřásáme
Rybíz omyjeme a očistíme od stopek. Do zavařovacího hrnce dáme děrovanou vložku a do výše 10 cm nalijeme