Prémiový obsah
★★★
6K čtenářů
15 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
připravených skleniček dáme pár kostek ledu a nalijeme koktejl
Smetanu s džusem, ledem a rumem dáme do shakeru a promícháme. Nalijeme do sklenice a přidáme kousky pomeranče
Sklenici si vychladíme, naplníme koktejlem a ozdobíme
Lehce zamícháme a pomerančový koktejl nalijeme přes Pomerančový koktejl ozdobíme plátkem pomeranče.
Na dno sklenice dáme rum a gin. Poté přidáme džus a dolijeme sodou. Podáváme v ozdobnych skleničkách
Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a nastrouhanou pomerančovou kůru ušlehejte do pěny.
Mouku s práškem do pečiva střídavě přimícháme spolu s pomerančovou podáváním posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme proužky pomerančové
Vyšleháme vejce s cukrem, postupně přidáváme mouku. Vylijeme buď na jeden velký plech, nebo 2 menší
Sušenky vložíme společně s nastrouhanou pomerančovou Pak smícháme s rozpuštěným máslem a pomerančovou šťávou
V hrnci smícháme vaječný likér, brandy, mléko, pomerančový
Z pomerančů vymačkáme šťávu. Smícháme s cukrem a vodkou a na mírném ohni povaříme 15 minut. Směs vložíme