Prémiový obsah
★★★
9.8K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Chobotnice omyjeme studenou vodou a osušíme. Takto připravené chobotnice grilujeme několik minut
Chobotnici vykucháme jednoduchým způsobem - obrátíme Pak přidáme nakrájenou chobotnici a restujeme pár minut
Chobotnice opečeme na oleji, podlijeme vínem a dusíme opečeme na plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme k chobotnicím
Chobotnici nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka oregáno a pomalu dusíme, až jsou kousky chobotnice
Chobotnice omyjeme studenou vodou a osušíme. Takto připravené chobotnice grilujeme několik minut
Chobotnice omyjeme studenou vodou a osušíme. Takto připravené chobotnice grilujeme několik minut
Chobotnici nejdříve předvaříme alespoň 30 minut v osolené Pokud je chobotnice velká, doba varu se může prodloužit
Podle potřeby dušenou chobotnici mícháme a podléváme Dušenou chobotnici podáváme s jakoukoliv přílohou,
Vykuchanou a očištěnou chobotnici dáme do hrnce s vodou mísy, přidáme petržel nasekanou najemno, přidáme chobotnici
Chapadla chobotnice očistíme, omyjeme a dáme vařit
Hlávky čekanky podélně rozkrojíme, dáme do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté přidáme šťávu a