Prémiový obsah
★★★
7K čtenářů
1 h 30 m
janapozarova
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Ze surovin na těsto uděláme korpus, který v dortové formě upečeme. Ze 7 dkg hery a 2 dkg hladké mouky
Do smetany přidat cukr a kakao a přivést téměř k varu za stálého míchání. Nechat odležet v lednici pokud
Cukr,žloutky,mléko ušleháme. Přidáme ostatní suroviny a šleháme, až vznikne tuhé a lepkavé těsto. Pak
Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak lázeň odstavíme a šleháme do husté pěny.
Den předem svařte na pařížskou šlehačku 350 ml smetany s 30 g cukru a 35 g kakaa. Po vychladnutí uložte
Cibulky očistěte, odřízněte jim kořínky, větší část zelené nati a stáhněte poškozenou vnější vrstvu.
Maso si omyjeme, nakrájíme a osolíme a opepříme. Z citronové šťávy, drceného česneku, tymiánu a oleje
Do namletého masa přidáme navlhčenou housku, přetřený česnek, nastrouhanou cibuli, sůl, majoránku, koření
Do pěny utřeme máslo, cukr, vejce. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, polohrubou mouku, prášek do pečiva
Svaříme všechny ingredience na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne v lednici. Druhý den smetanu