Prémiový obsah
★★★
6K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
předehřejeme na 180 °C a pečeme 20 minut, dokud se povrch koláče rozdělíme na několik kousků a poklademe jimi povrch koláče
V mísy smícháme 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Polovinu těsta nalijeme
Příprava těsta: Připravíme si kvásek z kvasnic, vlažného mléka, lžíce mouky a lžíce cukru. Poté přidáme
Máslo rozpustíme, citron důkladně omyjeme. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh a 50 g cukru
Máslo rozpustíme a přidíme cukr a mouku. Promcíháme a poté přidáme vejce. Vypracujeme těsto, které necháme
Na vál prosijeme mouku a kypřící prášek, přidáme tuk a promneme. Přidáme vejce, moučkový cukr, vanilkový
Mouku prosejeme s kypřícím, práškem a smícháme s máslem a přidáme cukr a vejce. Ještě přidáme vanilkový
Suroviny na těsto smícháme a vytvoříme si tužší těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Poté rozválíme
Na dno hluboké mísy naskládáme polovinu dětských piškotů a pokapeme je šťávou z kompotu. Na piškoty rozložíme