Prémiový obsah
★★★★
42.2K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Vodu svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Poté přidáme kyselinu citronovou, necháme zaležet a přidáme
Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáváme moučkový cukr. Vložíme do vodní lázně a šleháme
Všechny suroviny smícháme dohromady. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme na 180°C cca
Z mléka, cukru a kvasnic necháme na teplém místě vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, sůl, zbytek cukru
Suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Na válu těsto válíme tak, že těsto několikrát při válení
Zda je perník upečený vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme perník zcela vychladnout.
Pečeme ve vyhřáté troubě, jakmile začne perník vonět Po upečení necháme perník zchladnout a dozdobíme půlkami