Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Předehřeju troubu na 170°C, zatím nechám koláče 15 Vychladlé koláče zlehka pocukruju.
Na těsto si smícháme mouku, žloutky, cukr, mléko a máslo a připravené kvásek z trochu mléka, mouky a
Mléko s mícháme s rozpuštěným máslem a vyšlehaným žloutkem s cukrem. Poté vmícháme do mouky smíchané
Potom těsto dáme do máslem vymazané kulaté formy na koláč Koláč pečeme v troubě při 160 °C asi necelou hodinu
Mouku smícháme s kypřícím práškem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Změklé máslo, oba cukry a žloutky
Potom už stačí předehřát troubu na 190 stupňů a váš borůvkový koláč do ní vložit.
Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Z mouky, másla a
V míse smícháme mouku, žloutky, cukr, mléko a máslo. Z trochy mléka, dvou lžic mouky a droždí zaděláme
V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, máslem a uděláme drobenku. Jeden hrnek si odložíme
Na plechu vytvarujeme z každého ne příliš silný koláč Koláče necháme tak 15 min odpočinout a poté pečeme