Prémiový obsah ★★★ 12.1K čtenářů Přidat komentář

Buchta ze starých zavařenin

50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Buchta ze starých zavařenin

  1. Mouku ve velké míse smícháme s cukrem a kakaem, pokud chceme mít kakaovou buchtu.
  2. Přidáme rozpuštěný tuk, vejce, prášek do pečiva a celý obsah zavařeniny, které se chceme zbavit (v našem případě meruňky i se šťávou).
  3. Vše důkladně promícháme, nalijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech a pečeme asi 40 minut v troubě při 170 °C.
  • 350 g polohrubá mouka
  • 250 g cukr krupice
  • 125 g tuk
  • 3 vejce
  • 2 lžíce kakao (nemusí být)
  • prášek do pečiva
  • 700 ml zavařeniny

Čisté odtoky

Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.

Hrnková buchta se zavařeninou
1.2K
kucharkalibuska
★★★

Hrnková buchta se zavařeninou

Upečenou buchtu ověříme párátkem.

Rychlá meruňková buchta ze zavařeniny
47
anet.ruzicka
★★★

Rychlá meruňková buchta ze zavařeniny

Plech si vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Na drobenku smícháme všechny

Burčák ze starých zavařenin
48
1
Recepty.cz

Burčák ze starých zavařenin

demižonu nebo čistého kbelíku s víkem vysypeme obsah zavařenin

Lepenice ze starých brambor
338
nikolka
★★★

Lepenice ze starých brambor

Brambory oloupeme nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. přidáme špetku celého kmínu a vaříme je asi

Zavařenina z třešní
818
Redakce Recepty.eu

Zavařenina z třešní

Plody odstopkujeme, protřídíme a jsou-li červivé, zalijeme je vodou teplou na 40°C s přídavkem 15 gramů

Angreštová zavařenina
1.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Angreštová zavařenina

Z plodů angreštu vytřídíme měkké a popraskané bobule, odstraníme z nich zbytky okvětí a stopek a pečlivě

Hrušková zavařenina
1.3K
Redakce Recepty.eu

Hrušková zavařenina

Hrušky oloupeme rozkrojíme na půlky nebo čtvrtky. Aby nám hrušky nezhnědly, dáváme je do studené vody

Rybízová zavařenina
1.6K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Rybízová zavařenina

Rybíz propereme ve vodě, obereme od třapin a naplníme do sklenic. Při plnění sklenici často setřásáme

Ostružinová zavařenina
1.1K
Redakce Recepty.eu

Ostružinová zavařenina

Před přípravou zavařeniny ostružiny pečlivě obereme

Broskvová zavařenina
1.2K
Redakce Recepty.eu

Broskvová zavařenina

Broskve oloupeme buď nerezovým nožem nebo je spaříme ve vodě na 90°C teplé, do které jsme přidali 20

Borůvková zavařenina
684
Redakce Recepty.eu

Borůvková zavařenina

Borůvky zalijeme studenou vodou a necháme tak vyplavit všechny nežádoucí příměsi jako jsou lístky a jehličí

Višňová zavařenina
461
Redakce Recepty.eu

Višňová zavařenina

Višňová zavařenina bývá kvalitnější než třešňová.