Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Tuk smícháme s cukrem a žloutky a po lžících přidáme mléko s moukou a citrónovou kůrou. Nakonec si necháme
Předehřeju troubu na 170°C, zatím nechám koláče 15 Vychladlé koláče zlehka pocukruju.
Mléko s mícháme s rozpuštěným máslem a vyšlehaným žloutkem s cukrem. Poté vmícháme do mouky smíchané
Na těsto si smícháme mouku, žloutky, cukr, mléko a máslo a připravené kvásek z trochu mléka, mouky a
Potom už stačí předehřát troubu na 190 stupňů a váš borůvkový koláč do ní vložit.
Mouku smícháme s kypřícím práškem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Změklé máslo, oba cukry a žloutky
Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Z mouky, másla a
Z másla, cukru a mouky zpracujeme rukama drobenku. Hrnek drobenky dáme bokem a do zbytku zamícháme prášek
Na plechu vytvarujeme z každého ne příliš silný koláč Koláče necháme tak 15 min odpočinout a poté pečeme
V míse smícháme mouku, žloutky, cukr, mléko a máslo. Z trochy mléka, dvou lžic mouky a droždí zaděláme