Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Z droždí cukru a pár lžic vlažného mléka necháme vzejít na teplém místě kvásek. Poté ho smícháme s ostatními
Do oleje koblihu vkládejte opatrně a stranou, která Vychladlé koblihy naplňte připraveným džemem.
Do vlažného mléka rozdrobíme drozdí a přidáme lžíci cukru. Necháme na teplé místě vzejít kvásek. Poté
Všechny ingredience smícháme dohromady, necháme vykynout, znovu promícháme a necháme ještě chvíli vykynout
Potom z těsta na vále uděláme koblihy, necháme chvíli Hotové koblihy můžeme podávat na sladkou i slanou úpravu
Při kynutí je jednou obrátíme. vykynuté koblihy lehce Koblihy se nesmějí vzájemně dotýkat.
Koblihy dáme na plech s pečicím papírem a necháme ještě Hotové koblihy potřeme máslem a pocukrujeme moučkovým
Na rozpáleném oleji osmažíme koblihy z obou stran. Koblihy do čokolády namáčíme.