Prémiový obsah
★★★
10.9K čtenářů
3 h
Kuchař Berda
Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
Nejprve předehřejeme troubu zhruba na 170 stupňů.Poté nasypeme mouku, mléko, žloutek vejce a máslo do
Z těsta upečeme 2 placky (na papíře), rozpůlíme, potřeme ušlehanou šlehačkou, vrstvíme na sebe těsto,
Brambory oloupeme a opláchneme. Nastrouháme na jemném struhadle, dáme do mísy a přebytečnou tekutinu
Všechny suroviny vypracujeme v hladké těsto, které vyválíme na plát a vykrajujeme kometky. Kometky upečeme
Rýži uvaříme do skoro hotového stavu. Sejmeme z plotny tak 5 minut před koncem. Přidáme sušené ovoce,
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Na bezlepkovou moukou posypaném vále rozválíme těsto na
Vejce rozšleháme se solí, přidáme lžíci moučkového cukru, vanilkový cukr a mouku. Ze všech ingrediencí
Mléko si trochu ohřejeme, přidáme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Do mouky dáme vejce, měkké máslo
Do sklenice dáme led, na něj plátky hrušky. A pak sklenku do dvou třetin dolijeme vínem. Pak přidáme
Troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupané brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme. Přidáme ricottu
Kuskus nalijeme horkou vodou, lehce osolíme přidáme olivový olej a necháme 15 minut stranou. Jakmile