Prémiový obsah
★★★
4.3K čtenářů
2 h 30 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Do těsta přidáme kandované ovoce, čokoládu a dáme do
Nakonec vmícháme sníh z bílků a kandované ovoce.
V míse smichejte mouku, prášek do pečiva a sodu. V druhé míse utřete měkké máslo s cukrem, přidejte vejce
potřeme žloutkem smíchaným s mlékem a rumem, dozdobíme rozinkami
Vmícháme citrónovou štávu, bramborový škrob a omyté rozinky Upečenou bábovku vyklopíme na rovný talíř nebo podnos
Hrozinky namočíme den předem do vody. Nejdříve ušleháme vejce s třtinovým cukrem a olejem. Přimícháme
Rozinky vysypeme do misky a zalijeme rumem. Vsypeme rozinky i s rumem a zamícháme.
Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme hladkou Po upečení bábovku vyklepneme z formy a před podáváním
řidší těsto, nejprve mouku s práškem do pečiva, cukr, rozinky Hotovou bábovku posypeme moučkovým cukrem přes sítko