Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Na náplň vložíme do misky tvaroh, oba cukry, žloutek Do důlků rozetřeme připravenou náplň a na každý koláček
vajíčkem a pečeme při 170°C 10-15 minut dorůžova. horké koláčky
žloutků, cukru, kvásku, mléka a soli si vypracujeme kynuté rozválíme poklademe náplní a spojíme tak, aby nám vznikl koláček
obalu a postupně jak nám pudink chladne vmícháme tvaroh
Do misky si rozdrobíme kvasnice, zasypeme lžičkou cukru, rozmícháme na kaši. Přidáme 1 polévkovou lžíci
Z mléka, kvasnic a cukru si necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, tuk, poté nalijeme kvásek
Tvaroh smícháme s vejci, vanilkovým a krupicovým cukrem