Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
potřeme žloutkem smíchaným s mlékem a rumem, dozdobíme rozinkami
dle sladkosti jablek), perníkem a přidáme nasekané rozinky
skořici, cukr dle chuti a sladkosti jablek a ořechy s rozinkami Hotový štrúdl pocukrujeme a necháme vychladnout než
sladkosti jablek i s cukrem, nakonec vmícháme mletý mák nasákla vlhkost z jablek a poté navrstvíme jablka a mák
Rozinkou vytvoříme očko a doprostřed těla dáme mandli
kterého nakonec zapracujeme oloupané nasekané mandle a rozinky
Příprava těsta: Než náplň chladne, připravíme si těsto. V misce si smícháme mouku, moučkový cukr, změklé
Do vařícího mléka nasypeme mák a krátce povaříme. Každý plát potřeme směsí buď máku nebo čokolády a poté