Prémiový obsah
★★★
6.4K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Když potřebujeme loupat rajčata, před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.
Do mouky si dáme kousky másla, cukr, žloutky, sůl, citronovou kůru, koření a kvásek (droždí, lžíce cukru
Ještě horké jidášky potřeme oslazenou vodou s rumem
tvoříme provázky, které propleteme tak, aby nám vznikly jidášky
Kvasnice rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru z odměřeného množství a rozmícháme na kaši. Zalijeme
Jidášky přeneseme na plech pokrytý alobalem a potřeme Ještě horké jidášky potřeme nahřátým medem a můžeme
Příprava těsta: Do menší misky dejte trošku mouky, cukru a droždí. Zalijte malým množstvím ohřátého mléka
Makovou náplň připravíme tak, že dáme do hrnce mák Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, naplníme makovou
Mák smícháme s cukrem a moukou prosetou se solí, práškem do pečiva a sodou. Přidáme mléko, rozpuštěné