Prémiový obsah
★★★
6.4K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Do mouky si dáme kousky másla, cukr, žloutky, sůl, citronovou kůru, koření a kvásek (droždí, lžíce cukru
Ještě horké jidášky potřeme oslazenou vodou s rumem
tvoříme provázky, které propleteme tak, aby nám vznikly jidášky
Kvasnice rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru z odměřeného množství a rozmícháme na kaši. Zalijeme
Jidášky přeneseme na plech pokrytý alobalem a potřeme Ještě horké jidášky potřeme nahřátým medem a můžeme
Máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny. Vmícháme mletý mák, kandovanou pomerančovou kůru a citronovou
Tvaroh a zakysanou smetanu si našleháme do hladkého krému, přidáme cukr, mák a ještě chvilku šleháme.
Vypracujeme těsto z uvedených přísad, vyválíme z něj plát o velikosti plechu a přesuneme ho vymaštěný