Prémiový obsah
★★★
6.1K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Slijeme přebytečnou šťávu a ovocnou směsí naplníme šátečky Šátečky složíme a pečeme dozlatova, ještě horké posypeme
Smícháme mouku s práškem do pečiva, sůl a promícháme. Přidáme mrkev, tuk a vypracujeme hladké těsto,
Šátečky přesuneme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem Hotové šátečky pocukrujeme.
Příprava šátečků: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky Čtverečky přehneme, okraje zmáčkneme a šátečky potřeme
Mrkvové šátečky dáme na plech vyložený pečícím papírem Mrkvové šátečky necháme vystydnout a potom je posypeme
Všechny ingredience smícháme, uděláme hladké těsto a vyválíme na cca 2 mm tenký plát. Z něj potom vykrajujeme
Do mísy prosejeme mouku, přidáme pivo a zaděláme na těsto. Vložíme na talíř a přiklopíme nahřátým kastrolem