Prémiový obsah
★★★★
28.6K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vrstvy opakujeme a dort necháme ztuhnout v lednici Hotový dort můžeme posypat skořicí a moučkovým cukrem
Žloutky utřeme s polovinou dávky cukru, přidáme horkou vodou a ušleháme v lehkou pěnu. Z bílků ušleháme
Piškotový korpus dvakrát rozřízneme. Dort potřeme celý dokola i vršek krémem a ozdobíme
Dohotovení: Vychladlý piškotový dort rozkrojíme na Dort ozdobíme ovocem dle chuti a nápadu.
V míse smícháme olej s moukou, prosetou s práškem do pečiva a kakaem. Oddělíme bílek od žloutků. Žloutky
Smetanu vyšleháme s cukrem, přidáme zakysanou, rum a ztužovač připravíme dle návodu a přidáme. Třetinu
cukru moučka v hladký krém, který natřeme dovnitř dortu Přiklopíme a ozdobíme vnější strany dortu dle fantazie
Šťávu z kompotu smícháme s rumem, formu vyložíme alobalem a rozdělíme piškoty na třetiny. Žloutky s cukrem
Z bílků si ušleháme sníh, přisypeme cukr a ušleháme do husté hmoty. Do sněhu si lehce zamícháme žloutky