Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Oprané a osušené maso nakrájíme na kostky, lehce je obalíme v tlučeném kmínu a necháme odležet. Pak je
Smícháme ingredience na tmavé těsto, odebereme 3/4 hrnku,zbytek nalijeme na plech, potom po lžičkách
Česnek orestujeme, přidáme žampiony a dusíme, poté také hrášek, šunku. Osolíme, přidáme koření, smetanu
Pohanku nasypeme do vody, přivedeme k varu a vaříme asi 2 minuty. Poté odstavíme a v horké vodě necháme
Šest plátků srnčí kýty naklepeme a naložíme do 200 ml suchého červeného vína se dvěma lžičkami sójové
Hlavičky žampiónů očistíme a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Náplň si připravíme ze sýra, másla,
Na oleji orestujeme cibuli a slaninu. Tu dáme do zapékací mísy a na ni položíme naklepané a osolené plátky
Rajčata omyjte a nakrájejte na silnější plátky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Ochutíme
sklenice navrstvíme quinou, mandlové plátky, jablka a jogurt