Prémiový obsah
★★★
10.5K čtenářů
1 h 15 m
Kuchař Berda
Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Povrch těsta posypeme nastrouhanými hruškami (dle chuti Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrem.
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky Poté naskládáme na plátky nakrájené hrušky a zalijeme
Hrušky si nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronem propíchneme vidličkou a potřeme marmeládou, vyskládáme hruškami
rozválíme na plát a přeložíme do vymazané formy na koláč pánvi a rozložíme na koláč.
Drobenku nasypeme na hrušky. Formu dáme na střední polohu do trouby a koláč pečeme
Koláč dáme trouby a pečeme při 160 °C asi 20 - 30 minut Po upečení koláč pokapemé šťávou, sirupem a rumem pro
Mouku prosejeme s cukrem a přidáme máslo. Poté přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do folie
Formu na koláč (průměr cca 22 cm) vymažeme máslem. Jakmile bude koláč upečený, přelijeme ho vzniklou směsí