Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Makovou náplň připravíme tak, že dáme do hrnce mák Pomoučněným dnem skleničky děláme do koláčů důlky.
Vypracujeme těsto z uvedených přísad, vyválíme z něj plát o velikosti plechu a přesuneme ho vymaštěný
Zatímco se peče korpus, připravíme si makovou náplň Hotový koláč necháme krátce vychladnout, vyklopíme
Příprava těsta: Mouku smícháme s cukry a vmícháme žloutky. Poté to těsta vpracujeme máslo a zabalíme
TIP: Koláč servírujte s tvarohem, smíchaným s medem s ovocem a celý koláč posypeme moučkovým cukrem.
Smícháme mák s rapadou, pudinkem, jedlou sodou, kypřícím práškem, skořicí a jogurtem. Těsto natřeme do
asi 13 minut, poté necháme vychladnout a potřeme makovou Potřeme makovou směs a upečeme při 160 °C asi 40 minut
Přidáme máslo a prsty zpracujeme makovou drobenku. měsíčky kompotovaných broskví a rovnoměrně posypeme makovou
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr a do důlku nalijeme trochu vlažného mléka, rozdrobíme do něj droždí
Vejce rozšleháme s míse, přidáme jogurt, mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše promícháme. Těsto si
Po vychladnutí rozetřeme makovou náplň a polejeme polevou