Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Formičky na košíčky vymažeme tukem a vysypeme moukou Rybízové košíčky podáváme jako sladké pohoštění.
Příprava knedlíků: V míse utřeme máslo se žloutky, přidáme tvaroh, osolíme a střídavě přidáváme mléko
Vodu, cukr a skořici povaříme asi 2 minuty, necháme vychladnout. Očištěný rybíz promícháme s oloupanými
Želatinu rozmícháme ve 4 lžících vody a necháme nabobtnat. Zbývající vodu a cukr přivedeme k varu, sejmeme
Rybíz omyjeme, dáme do hrnce bez stopek, přidáme vodu a vaříme deset minut. Poté přidáme cukr, vaříme
Rybíz propereme ve vodě, obereme od třapin a naplníme do sklenic. Při plnění sklenici často setřásáme
Rybíz omyjeme a očistíme od stopek. Do zavařovacího hrnce dáme děrovanou vložku a do výše 10 cm nalijeme
Rybíz propláchneme a otrháme z třapin. Podlijeme jej malým množstvím vody a vaříme až změkne. Potom rybíz
Z másla mouky, cukru a vanilkového cukru si připravíme sypkou směs, kterou zalijeme jogurtem, přidáme
Žloutky a pudinkový prášek rozšleháme v části studeného mléka. Vlijeme do zbývajícího horkého mléka a
V misce promícháme vejce a cukry. Přidáme mléko, heru, mouky a kypřící prášek. Vylijeme na vymazaný plech
Z této jedné várky budeme mít cca 660 ml rybízové marmelády