Prémiový obsah
★★★
12.3K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Smíchejte cukr s vejci, přidejte olej, mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchejte
Vejce šleháme s cukry asi 25 minut, přidáme koňak, olej, mouku s práškem do pečiva a smícháme. Poloviny
Bílky oddělíme od žloutků a bílky vyšleháme. Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté zamícháme od žloutků olej
Bílky oddělíme od žloutků a bílky vyšleháme. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme zbytek
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přilijeme olej, mléko a smetanu. Postupně přimícháme mouku a kypřící
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Upečenou mramorovou olejovou bábovku necháme trochu
Bábovku necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem
Smíchejte cukr s vejci, přidejte olej, mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchejte